צילום: דן לב
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-4 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים ל 6-4 מנות:
- 200 גרם (1 חבילה) איטריות נודלס, מבושלות ע"פ הוראות היצרן
- 3 כפות שמן
- 2 שיני שום פרוסות
- 1 בצל לבן רגיל חצוי ופרוס דק מאוד
- 1 פלפל אדום, חתוך לגפרורים
- 1 פלפל צהוב/כתום חתוך לגפרורים
- 1 גזר גדול, חתוך לגפרורים
- 2 חבילות פטריות שי-מג'י, מופרדות
- 3 גבעולי בצל ירוק
- 1/4 כוס רוטב סויה מתוקה
- 1/4 כוס רוטב צ'ילי חריף/מתוק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים שמן בווק/ מחבת גדולה, מוסיפים בצל ומקפיצים כ- 5-6 דקות, עד שהבצל מתחיל לשנות מעט צבע ולהזהיב בקצוות.
מוסיפים שום, פלפלים וגזר מקפיצים עוד 4-5 דקות, מוסיפים פיטריות ומקפיצים עוד 3 דקות.
מוסיפים רוטב סויה וצ'ילי מערבבים עד שכל הירקות מצופים ברוטב,
מוסיפים את איטריות הנודלס ומקפיצים כ-2 דקות נוספות.
מסירים מהאש, מוסיפים בצל ירוק מערבבים ומוזגים לצלחת.
*לקבלת מנה בשרית ניתן להוסיף קוביות חזה עוף מחזה אחד מבושל (מכובס) לאחר הוספת הירקות.