זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
זמן כולל: 50 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 3-4
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 ק"ג בטטה מקולפת, חתוכה גס
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שורשי גבעול סלרי, קצוצים דק
- 2 גבעולי למון-גראס, מעוכים וחתוכים לחצי
- 1/2 כפית גרידת לימון
- שן שום חתוכה דק
- 1/2 כפית גרידת ג'ינג'ר
- 5 כוסות מים
- 1/2 כוס חלב קוקוס
- מעט עלי תימין לקישוט
אופן ההכנה:
מחמים בסיר 2 כפיות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום, ג'ינג'ר המגורר, גבעולי הלמון-גראס וגרידת הלימון. מערבבים עד שהבצל הופך להיות שקוף אך לא שרוף.
מוסיפים את הבטטה והמים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. לאחר רתיחה מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל עוד כ-25 דקות עד שהבטטות מתרככות, מכבים את האש ומצננים מספר דקות. מוציאים מהסיר את גבעולי הלמון-גראס. טוחנים באמצעות בלנדר-מוט למרקם חלק, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
הגשה: מחממים מעט בשנית, מוזגים לקעריות הגשה, מניחים עלי תימין ומגישים.