זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
זמן כולל: 60 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 1 חבילה (350 גרם) בצלצלי שאלוט פרוסים דק ו- 3 בצלצלים חתוכים לרבעים
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס יין לבן
- 4 כוסות מים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית גדושה קורנפלור מומסת ב 4 כפות מים
לטופינג:
- 2 לחמניות או חצי באגט פרוסים לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ.
- 100 גרם גבינה קשה מגוררת
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר עמוק, מוסיפים את רבעי בצלי השאלוט, צורבים מכל הכיוונים ומוציאים מהסיר.
מוסיפים לסיר חמאה ואת בצלי השאלוט הפרוסים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות. מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט ויין לבן ומבשלים על רתיחה לצמצום היין 5-4 דקות.
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים תוך כדי ערבוב את הקורנפלור המומס. מבשלים על להבה נמוכה כ- 30 דקות.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מורחים את פרוסות הבאגט בשמן זית, מפזרים גבינה קשה, מניחים על כל פרוסה רבע שאלוט צרוב ואופים כ-10 דקות עד להזהבה.
יוצקים מרק לקעריות אישיות, מפזרים 2-3 רבעי שאלוט צרובים ומגישים עם פרוסות הבאגט.