צילום: דן לב
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
זמן כולל: 65 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-8
כשרות: פרווה
מצרכים ל 8-6 מנות:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוץ דק
- 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
- 3 גבעולי סלרי קצוצים דק
- 1 שורש פטרוזיליה קצוץ דק
- 1 שורש סלרי קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
- 2 כפיות שורש כורכום טרי, מגורר
- 2 מגשיות פטריות מלך היער פרוסות דק
- 1.5 ליטר מים
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
- 1/2 כוס גריסי פנינה שטופים
אופן ההכנה:
מחממים בסיר בינוני שמן, מוסיפים בצל ומטגנים 5 דקות תוך כדי עירבוב.
מוסיפים לסיר קוביות גזר, סלרי, שורשים ושום ומטגנים עוד 3-4 דקות.
מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, כורכום ופטריות, מלח פלפל, אגוז מוסקט,
מוסיפים 1.5 ליטר מים, מביאים לרתיחה ומערבבים.
מוסיפים גריסי פנינה, מערבבים, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כ- 45 דקות או עד שהירקות והגריסים רכים.