לרכישת רכיבי המנה:
זמן הכנה: 35 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 55 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 2 כפות שמן שומשום
- 1/2 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
- 1/2 פלפל צ'ילי פרוס לטבעות דקות
- 1 חבילת פטריות שי- מג'י
- 1 באק צ'וי פרוס לאורכו \ חצי חבילת עלי מנגולד
- 4 כפות ממרח מיסו כהה
- 2 כפות רוטב סויה
- 1/2 כפית מלח
- 2 אצות נורי
- 3 בצלים ירוקים קצוצים דק
- 1 חבילת טופו חתוך לקוביות
- 1/2 חבילה (כ 12 גרם) פטריות שיטאקי מיובשות
להגשה: מעט בצל קצוץ ירוק
אופן ההכנה:
מכינים ציר פטריות- משרים את הפטריות המיובשות ב 5-6 כוסות מחים רותחים למשך 30 דקות
מחממים שמן שומשום בסיר עמוק ומוסיפים את הצ'ילי, הג'ינג'ר הבצל הירוק והמלח. מערבבים 3 דקות ומוסיפים את רוטב הסויה, הטופו וממרח המיסו וממשיכים לערבב.
מוסיפים את הציר יחד עם הפטריות, מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 15 דקות. מסירים מהאש. מוסיפים את פטריות השי-מג'י והבאק צ'וי ומשהים 4 דקות. יוצקים לקערה את המרק עם כל התוספות, מפזרים רצועות דקות של אצה ובצל ירוק מעל ומגישים .