מרק עגבניות צלויות

מרק עגבניות עם טריק קטן שאי אפשר לוותר עליו: העגבניות הלחות-מיובשות שלנו
מוסיפות טעם ועומק עדין שהופך את המרק לעשיר וטעים הרבה יותר

מאת שיר דוד בכר

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

זמן כולל: 35 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 5

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 6 עגבניות תמר
  • 1 בצל לבן
  • 1 בצל סגול
  • 2 שום פנינה
  • אורגנו
  • בזיליקום
  • חבילת עגבניות לחות
  • סוכר חום
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • שמנת לבישול לקישוט
  • בגט להגשה
  • 6 עגבניות תמר
  • 1 בצל לבן
  • 1 בצל סגול
  • 2 שום פנינה
  • אורגנו
  • בזיליקום
  • חבילת עגבניות לחות
  • סוכר חום
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • שמנת לבישול לקישוט
  • בגט להגשה
אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 220 מעלות טורבו. חוצים את העגבניות ואת הבצלים, מסדרים על גבי מגש כאשר החלק הפנימי כלפיי מטה. מזלפים מעל שמן זית, סוכר חום, מלח ופלפל שחור ואופים בתנור עד שכל הירקות משחימים היטב, כ 15-20 דקות. מוציאים את המגש מהתנור, שמים את העגבניות כמו שהן בסיר עמוק, מורידים את השכבה הראשונה מהבצל ושמים גם כן בסיר, מוסיפים את שיני השום, 5 עגבניות לחות ובזיליקום. מוסיפים ליטר מים רותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות. באמצעות בלנדר מוט טוחנים את המרק, מוסיפים 25 גרם חמאה וממשיכים לטחון (מי שאוהב את המרק פחות סמיך יכול להוסיף עוד מים).

להגשה: מזלפים מעט שמנת לבישול בכל קערה, שמן זית ובזיליקום (לאוהבי החריף אפשר גם צ'ילי גרוס), מגישים לצד פרוסות בגט.

מוצרים במתכון זה: