צילום: שרית גופן
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
זמן כולל: 14 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-6
כשרות: פרווה
רכיבים ל 6-4 מנות:
- 4 כפות בסיס טום יאם
- 750 מ"ל ציר עוף או מים
- 2 גבעולי למון גראס, מעוכים מעט בעזרת פטיש
- 6 עלי כפיר ליים
- 8 עגבניות שרי
- 4 עלי בוקצ'וי (לא חובה)
- 1 כוס פטריות שי-מג'י/ שינוקי/ שי-טאקי
- 1 כוס קוביות טופו רך
להגשה:
- חופן נבטים סינים עבים
- 1/3 כוס נענע, קצוצה
- מיץ וגרידה מלימון, לפי הטעם
אופן ההכנה:
בסיר מערבבים ציר עוף ואת בסיס התום יאם ומביאים לרתיחה. מוסיפים עלי כפיר ליים, עגבניות, פטריות, טופו ובקצ'וי. מבשלים 3 דקות. מתבלים לפי הטעם עם רוטב הנם פלה, לימון וגרידה.
מכינים קעריות הגשה, מחלקים את הנבטים בקערות המרק ויוצקים את המרק החם.
מעטרים את המנה עם כוסברה ומגישים.