מרק פטריות ומיסו עם אטריות ראמן

כך תכינו את מרק המיסו המושלם!
בשילוב עם המיקס היפני שלנו המכיל 2 סוגי פטריות: פטריות שיטאקי ופטריות מלך היער
שמשתלבות נפלא עם המרק היפני המסורתי!

מאת ניצן גפן

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

זמן כולל: 35 דקות

רמת קושי: בינוני

כמות: 4-6

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • 2 חבילות מיקס יפני של חוות תקוע
  • 4 בצלצלי שאלוט
  • 3 שיני שום
  • 1 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורד
  • 6 כוסות מים
  • 3 סטריפים של ציר עוף/ירקות
  • ¼ כוס מיסו בהיר איכותי
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות שמן שומשום + כפית שמן ניטראלי
  • צ׳ילי חריף

להגשה:

  • אטריות ראמן בוואקום
  • בצל ירוק
  • ביצה רכה
  • צ׳ילי אדום פרוס דק / טפטוף שמן צ׳ילי מעל
  • 2 חבילות מיקס יפני של חוות תקוע
  • 4 בצלצלי שאלוט
  • 3 שיני שום
  • 1 ס״מ ג׳ינג׳ר מגורד
  • 6 כוסות מים
  • 3 סטריפים של ציר עוף/ירקות
  • ¼ כוס מיסו בהיר איכותי
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות שמן שומשום + כפית שמן ניטראלי
  • צ׳ילי חריף

להגשה:

  • אטריות ראמן בוואקום
  • בצל ירוק
  • ביצה רכה
  • צ׳ילי אדום פרוס דק / טפטוף שמן צ׳ילי מעל
אופן ההכנה:

נכין את הפטריות: את השיטאקי נפרוס לפרוסות (לא דקות מידי) ואת מלך היער נחצה לאורכן. אפשר להוסיף להן חריצים מוצלבים לשדרוג הניראות. נקצוץ את השאלוט ואת השום.
בסיר בו נכין את המרק נחמם את שמן השומשום והשמן הניטראלי ונטגן את הפטריות עד להשחמה. נוסיף את השום, השאלוט והג׳ינג׳ר ונמשיך לטגן (למי שרוצה – אפשר להוסיף בשלב הזה צ׳ילי חריף). בגלל שמיסו זו מחית מאוד סמיכה, על מנת שלא יווצרו לנו גושים במרק נערבב אותו בקערה קטנה נפרדת עם מעט מים רותחים ו-2 כפות סוכר עד שהם נטמעים במים ואין גושים.
ננמיך את האש של המרק, נוסיף את המיסו, נערבב היטב ונוסיף 6 כוסות מים מעורבבות עם 3 סטריפים של ציר עוף/ירקות. נוסיף סויה, נביא לרתיחה עדינה ונתקן תיבול בהתאם לטעם.
נבשל את אטריות הראמן בתוך המרק בעזרת מסננת לפי הוראות היצרן ונגיש עם ביצה רכה, בצל ירוק, שומשום ושמן צ׳ילי.