צילום: אפיק גבאי
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 41 דקות
זמן כולל: 50 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 3
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 2 פטריות מלך היער, חתוכות לקוביות קטנות
- 2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות
- 1 גבעול כרשה גדול, חתוך לטבעות
- 1/4 כוס סלרי טרי, קצוץ
- 1 שקית של 150 גר' (כוס) ערמונים קלופים, מוכנים לאכילה
- 50 גרם חמאה
- 1/2 כוס חלב או יין לבן
- קורט אגוז מוסקט
- מלח, פלפל
להגשה:
- שמן זית
- שברי ערמונים או קרוטונים גדולים
אופן ההכנה:
בסיר בינוני ממיסים חמאה ומוסיפים פטריות, בצל וכרשה, מערבבים היטב ומטגנים קלות כ- 7 דקות. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח, פלפל, סלרי, ערמונים, חלב, 4 כוסות מים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים חצי שעה כשהסיר מכוסה חלקית. מכבים את הלהבה, טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט, טועמים ומשפרים תיבול. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים, עד לסמיכות הרצויה.
הגשה: מזלפים מעט שמן זית ומפזרים שברי ערמונים או קרוטונים גדולים.
- למנה טבעונית אפשר להמיר את החמאה בשמן זית ואת החלב ב 1/4 כוס מים ו- 1/4 כוס יין לבן.