מרק תירס

מרק תירס קרמי, טעים ומפנק במיוחד עם התירס הסופר מתוק שלנו
שיוצר שילוב מושלם וניגודיות בין המתיקות לבין שמן הצ'ילי החרפרף!

מאת ניצן גפן

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25 דקות

זמן כולל: 35 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-6

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 2 חבילות תירס סופר מתוק (6 קלחים)
  • 1 בצל לבן בינוני
  • 50 גרם חמאה
  • 2 שיני שום
  • ½2 כוסות חלב
  • כוס מים
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • כפית מלח

להגשה:

  • שמן צ׳ילי
  • 2 חבילות תירס סופר מתוק (6 קלחים)
  • 1 בצל לבן בינוני
  • 50 גרם חמאה
  • 2 שיני שום
  • ½2 כוסות חלב
  • כוס מים
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • כפית מלח

להגשה:

  • שמן צ׳ילי
אופן ההכנה:

נגלח את קלחי התירס מהגרעינים בעזרת סכין. שימו לב: אל תזרקו את הקלחים שגילחנו! נשתמש בהם בהמשך. נקלף ונחתוך בצל לקוביות קטנות.
בסיר שבו נכין את המרק נמיס 50 גרם חמאה ונטגן את הבצל עד לשקיפות. נוסיף את השום, נטגן קלות ונוסיף את גרעיני התירס. נערבב היטב ונטגן למשך 5 דקות נוספות. נוסיף את אגוז המוסקט והמלח, נערבב היטב ונוסיף את הנוזלים: 2.5 כוסות חלב וכוס מים. זוכרים את קלחי התירס המגולחים ששמרנו בצד? הם מלאים בטעם! נוסיף אותם לסיר המרק ונביא לרתיחה. כשהמרק רותח נוציא את הקלחים בעזרת מלקחיים ונכבה את האש. נעביר את תכולת הסיר לבלנדר (אפשר גם להשתמש בבלנדר מוט) ונטחן את המרק.
להגשה: נזלף מעט שמן צ׳ילי לפי הטעם.

מוצרים במתכון זה: