צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: פרווה
רכיבים ל-4 מנות:
- 2 מגשיות פטריות מלך היער
- 4 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה מתוקה
לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף חמאת בוטנים
- 1 כף פפריקה
- 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
- 2 כפות סילאן
- 1/4 כוס מים
להגשה:
- לחמניות עגולות או ג'בטות
- 2 בצלצלי שאלוט פרוסים
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה.
- מלפפון פרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מפוררים את הפטריות בעזרת מזלג ומניחים בתבנית אפייה, מפזרים את הפפריקה ושמן זית ואופים כ- 25 דקות.
מבשלים את כל רכיבי הרוטב במחבת עד לרתיחה, מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומבשלים דקה על להבה נמוכה. מכבים את הלהבה.
מסדרים "בג'בטה" / "לחמנייה עגולה" את הפטריות והרוטב, מניחים פרוסות שאלוט, עלי כוסברה ומגישים.