סלט אנדיב

ידעתם שאנדיב או בשמו השני עולש מוכר במקורות כמרור? המרור הכי מיוחד לפסח!
מתכון לסלט יפה, חגיגי וסופר פשוט לשולחן החג

מאת יעל קצב

זמן הכנה: 25 דקות

זמן כולל: 25 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 2-3

כשרות: פרווה, כשר לפסח

רכיבים:

  • חבילת אנדיב לבן
  • חבילת אנדיב אדום
  • 1-2 לבבות חסה ליטל ג׳ם – או כל חסה שאוהבים
  • ½ כוס שקדים פרוסים קלויים

לרוטב:

  • ½ כוס שמן זית
  • מיץ מלימון 1
  • כף חרדל דיזון
  • כפית שום כתוש
  • 2 כפות דבש
  • כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • חבילת אנדיב לבן
  • חבילת אנדיב אדום
  • 1-2 לבבות חסה ליטל ג׳ם – או כל חסה שאוהבים
  • ½ כוס שקדים פרוסים קלויים

לרוטב:

  • ½ כוס שמן זית
  • מיץ מלימון 1
  • כף חרדל דיזון
  • כפית שום כתוש
  • 2 כפות דבש
  • כפית שטוחה מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:

שוטפים היטב את עלי החסה והאנדיב ומשרים בקערה עם מי קרח לעשר דקות.
מנגבים טוב עם מגבת/מייבש חסה ומעבירים לקערת ההגשה.
מערבבים את כל רכיבי הרוטב, יוצקים מעל ומערבבים בעדינות. מפזרים מעל את השקדים הקלויים ומגישים