זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
זמן כולל: 21 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 1 חבילה בייבי ברוקולי
- 2 בצלצלי שאלוט (או בצל אחד אדום) פרוסים לרצועות דקות
- 3 מלפפונים
- 2 זוקיני ירוקים
- 2 שיני שום פרוסות
לרוטב:
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 3 כפות שמן
- 1 כפית דבש
- מלח, פלפל
להגשה- תערובת פיצוחים לסלט
אופן ההכנה:
חולטים את גבעולי הברוקולי דקה-שתיים במים רותחים. מסננים ומעבירים למי קרח. מסננים שוב ומעבירים לקערה.
בעזרת קולפן מגלפים פרוסות ארוכות של מלפפון וזוקיני, מעבירים לקערה ומוסיפים את פרוסות השום.
משקשקים היטב את רכיבי הרוטב בצנצנת, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט מערבבים בתנועות ידיים קלות, מפזרים את התערובת הגרעינים ומגישים.