זמן הכנה: 30 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 5
כשרות: פרווה
רכיבים:
• 2 חבילות (700 ג') ברוקולי מופרד לפרחים קטנים
• 2 כוסות חסה חתוכה
• ½ כוס סלרי קצוץ
• 1 בצל סגול פרוס
• 2 מלפפונים חתוכים
• ½ כוס שקדים פרוסים קלויים
• ½ כוס חמוציות
לרוטב:
• 4 כפות מיונז
• ⅓ כוס שמן זית
• ¼ כוס מיץ לימון
• 1 כף סילאן
• 1 שן שום כתוש
• 1 כפית מלח
• ½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מניחים את הברוקולי בקערה, יוצקים מים רותחים, חולטים כשתי דקות, מסננים ומצננים.
בקערה גדולה מניחים את כל הירקות, הברוקולי החלוט והחמוציות.
בכוס גדולה או קערה עמוקה טורפים היטב את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד וקטיפתי.
יוצקים את הרוטב על הירקות ומערבבים, מפזרים על הסלט את השקדים הקלויים ומגישים.