זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 5
כשרות: פרווה
רכיבים:
• כף שמן
• 4 בצלצלי שאלוט פרוסים
• 2 שיני שום כתושות
• 1 פלפל אדום חתוך
• חבילת פטריות שי-מג'י חומות
• ⅓ כוס בצל ירוק חתוך
• 1 גזר בינוני חתוך לגפרורים
• 1 כוס כרוב סגול קצוץ
• ¼ כפית מלח
• ¼ כפית פלפל שחור
לקוביות טופו:
• 200 גרם טופו חתוך לקוביות
• כפית סילאן
• כף סויה
• 2 כפות קורנפלור
• 2 כפות שמן
לרוטב:
• 3 כפות רוטב סויה
• כף שמן שומשום
• כפית ג'ינג'ר קצוץ
להגשה:
• חופן בוטנים קלויים קצוצים
אופן ההכנה:
שמים בקערה את קוביות הטופו ומוסיפים את הסויה, הסילאן והקורנפלור, מערבבים היטב ומניחים בצד.
בינתיים, מחממים שמן במחבת ומוסיפים את השאלוט, השום, הפלפלים ופטריות השי-מג'י, ממליחים ומפלפלים וצולים מספר דקות עד שהירקות מתרככים מעט. מצננים.
מטגנים את הטופו – מחממים שמן במחבת, מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים עד שהקוביות קריספיות ושחומות. מניחים על נייר סופג.
בקערה קטנה מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב.
מרכיבים את הסלט – בקערה מניחים את הירקות הטריים, מעל את הפטריות, הירקות המוקפצים והטופו, יוצקים את הרוטב, זורים בוטנים קלויים ומגישים מיד.