כלים: אינגריד דברד
זמן הכנה: 10 דקות
זמן כולל: 10 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2-4
כשרות: פרווה
רכיבים ל 4-2 מנות:
לרוטב:
- 1 צרור כוסברה טרי
- עלים מ 5-4 גבעולי נענע
- 30-25 גרם ג'ינג'ר
- 2 שיני שום
- 2 כפות שמן שומשום
- 6 כפות חומץ
- 1 כף סוכר
- 2-1 כפות מים
לסלט:
- 4 מלפפונים
- 1 בצל אדום (או 2 בצלצלי שאלוט)
- 1 מנגו גדול חתוך לקוביות של 1 ס"מ
- פלפל אדום חריף פרוסות
- עלים מ 5-4 גבעולי נענע
אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב : טוחנים יחד את חומרי הרוטב במוט בלנדר (ניתן לשמור במקרר יומים-שלושה).
חותכים את המלפפונים לחצי לאורך, בעזרת כפית מרוקנים את הגרעינים ופורסים לפרוסות דקות. פורסים את הבצל לפרוסות דקות מוסיפים לקערה, מוסיפים את המנגו, הפלפל ועלי הנענע, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב ומגישים.