סלט נבטים ואנדיב ברוטב גזר-ג'ינג'ר

לקראת ראש השנה שמתקרב וכחלק מהפעילות שלנו לתמיכה בעסקים קטנים מהצפון שנפגעו במלחמה אירחנו את "ואדי ינשוף" מראש פינה
להכנת מתכון של סלט נבטים מרענן ברוטב מפתיע כאשר הג'ינג'ר נותן קיק מגניב גם של צבע וגם של טעם ומוסיף טוויסט לכל הסלט!

מאת תמרה אהרוני

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 10 דקות

זמן כולל: 10 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-8

כשרות: פרווה

רכיבים:

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • 1 כוס גזרים קלופים וחתוכים גס (3-2 גזרים)
  • 2 כפות ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
  • 1 שן שום
  • 1 כפית מיסו בהיר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות דבש או מייפל
  • 1 כף שמן שומשום
  • מלח, פלפל שחור

לסלט:

  • 3-2 סלקים אפויים, קלופים וחתוכים לפלחים
  • 2 ראשי אנדיב
  • חופן נבטים לבחירה
  • חופן רוקט/ארוגולה
  • חופן בייבי תרד
  • 2 תפוחים פרוסים דק (מומלץ תפוחי פינק ליידי)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח, פלפל

להגשה:

  • 1/4 כוס צנוברים קלויים או שקדים קלויים
  • חופן גרגרי רימון

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • 1 כוס גזרים קלופים וחתוכים גס (3-2 גזרים)
  • 2 כפות ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
  • 1 שן שום
  • 1 כפית מיסו בהיר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות דבש או מייפל
  • 1 כף שמן שומשום
  • מלח, פלפל שחור

לסלט:

  • 3-2 סלקים אפויים, קלופים וחתוכים לפלחים
  • 2 ראשי אנדיב
  • חופן נבטים לבחירה
  • חופן רוקט/ארוגולה
  • חופן בייבי תרד
  • 2 תפוחים פרוסים דק (מומלץ תפוחי פינק ליידי)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח, פלפל

להגשה:

  • 1/4 כוס צנוברים קלויים או שקדים קלויים
  • חופן גרגרי רימון
אופן ההכנה:

שמים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר וטוחנים היטב עד למרקם אחיד.

בקערה מערבבים את כל רכיבי הסלט ומתבלים בשמן זית, לימון ומלח.

יוצקים מהרוטב לצלחת הגשה גדולה ומעל עורמים את הסלט, זורים צנוברים וגרגירי רימון ומגישים מיד.

מוצרים במתכון זה: