לרכישת רכיבי המנה:
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2-3
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 2 חבילות פטריות שי-מג'י
- 5 עלי מנגולד
- 1 עגבנייה קצוצה דק
- 10 גבעולי עירית קצוצים
- עלים קצוצים מ 1/4 צרור כוסברה
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מליים/לימון אחד
- 1 גביע יוגורט
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
צולים את הפטריות: מסירים את הקצה השורשי של הפטריות ומשתדלים שעדיין יהיו מחוברות. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, בוזקים שמן זית, מפזרים מלח גס ומעט פלפל שחור גרוס ואופים ב-200 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה. מוצאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
מסירים את גבעול המנגולד, קוצצים את העלים ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את העגבנייה, העירית והכוסברה.
בסמוך להגשה מוסיפים את הפטריות לקערה, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
בקערית נפרדת מערבבים את היוגורט עם מיץ הליים והשום הכתוש.
מניחים בתחתית צלחת הגשה את היוגורט המתובל ועורמים עליו את הסלט.