סלט טופו ופטריות מלך היער

מנה זו מתאימה להגשה כמנה ראשונה פיקנטית או כתוספת ליד ארוחה בסגנון אסיאתי.
שוחרי הבריאות ייהנו ממנה, היא דלת שומן ועשירה בחלבונים מן הצומח.

מאת: תמי סרקיס- אקרמן

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 3-4

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 2 פטריות מלך היער
  • כפות שמן
  • 150 טופו חתוך לקוביות 1/1
לרוטב:
  • 5 כפות רוטב סויה או רוטב טריאקי
  • 2 כפות מים חמים
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
  • 1/4 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק
  • 1/4 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
  • פלפל שחור
  • 2 פטריות מלך היער
  • כפות שמן
  • 150 טופו חתוך לקוביות 1/1
לרוטב:
  • 5 כפות רוטב סויה או רוטב טריאקי
  • 2 כפות מים חמים
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי, מגורר דק
  • 1/4 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק
  • 1/4 כוס בצל ירוק, קצוץ דק
  • פלפל שחור
אופן ההכנה:

קוטמים את הקצה הנוקשה של כל פטריית מלך היער (כחצי ס"מ). פורסים את "רגלי" הפטריות לטבעות ואת ה"ראש" של הפטריות פורסים לרוחב.

מטגנים במחבת את פרוסות הפטריות, על חום נמוך רק עד שהן מתרככות ומזהיבות קלות. מסירים מהאש.

 שמים בקערה בינונית את הפטריות עם כל נוזלי הבישול שנשארו במחבת, מוסיפים את קוביות הטופו ואת כל חומרי הרוטב, מערבבים יחד בעדינות, טועמים ומתקנים את הטיבול לפי הטעם.

נותנים לפטריות ולטופו לשרות ברוטב כחצי שעה לפני ההגשה. הטעמים מתעצמים ככול שהמנה עומדת.

אפשר לשמור במקרר כמה שעות, אבל טוב להגיש את המנה כשהיא בטמפרטורת החדר או חמימה.