צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
זמן כולל: 15 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6
כשרות: פרווה
רכיבים ל-6 מנות:
- 1 פחית קרם קוקוס (400 מ״ל)
- 2 כוסות מים קרים
- 4 כפות קורנפלור
- 2 כפות ג׳ינג׳ר טרי מגורר
- 1/2 כוס סוכר לבן
פירות:
- 1 אננס טרי בגודל בינוני, חתוך לקוביות
- חופן עלי נענע
- מיץ סחוט מ-2 תפוזים
- 2 קיווי קלופים וחתוכים לקוביות
- ½ כוס גרגירי רימון
- חופן שקדים קצוצים
אופן ההכנה:
בסיר קטן מחממים עד לרתיחה עדינה את קרם הקוקוס, הסוכר וכוס וחצי מים.
במקביל מערבבים חצי כוס מים קרים עם הקורנפלור.
מוסיפים לסיר המבעבע את המים עם הקורנפלור ומערבבים כ-3 דקות עד שחלב הקוקוס מסמיך ומצננים מעט. יוצקים לכוסות אישיות.
מקררים במשך 4 שעות לפחות להתגבשות ולקירור.
בקערה מערבבים את האננס, הקיווי והרימונים.למיץ התפוזים הסחוט מוסיפים את הגינג׳ר. מערבבים את הפירות עם מיץ התפוזים.
יוצקים מסלט הפירות לכל כוס אישית של קרם קוקוס. לקראת ההגשה מוסיפים נענע ושקדים.
** אפשר לשנות את מרכיבי הסלט לפי פירות העונה. אפשר להוסיף גם תמרים מיובשים חתוכים, ולגוון בפלחים של תפוזים, פרוסות בננה, חתיכות של תפוחי עץ וכו׳.