זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
זמן כולל: 10 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 1/2 חבילה פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן
- 2 חבילות פטריות שמגי
- 2 שיני שום פרוסות (אופציונלי)
- 5-4 בצלצלי שאלוט/בצל סגול פרוס דק
- 5 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 3 קלחי תירס סופר מתוק גרגירים בלבד
- 1 פלפל ירוק חריף
- 1פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
- 1 כוס שעועית אדומה מבושלת
- 1 כוס זיתים
- 150 גרם פטה/גבינה מקסיקנית
לרוטב:
- מיץ וגרדה מ ליים 1
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כף מיונז
- 3 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים שמן במחבת, מפרידים את הפטריות ע"י חתוך הבסיס ומוסיפים למחבת. מוסיפים שום ומקפיצים קלות, מוציאים ומצננים.
מכינים את הסלט: מערבבים בקערה את כל רכיבי הסלט ומפזרים את הפטריות מעל.
מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
יוצקים על הסלט, מפזרים גבינה ומגישים.