סלמון בתנור בסגנון ים תיכוני

למתכון הזה אנו קוראים "חגיגה של טעמים"
דג סלמון בתנור עם ירקות טובים בשילוב עם שורש הכורכום הטרי שלנו שמוסיף מלא צבע וטעם מעודן

מאת יעל קצב

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 25 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

זמן כולל: 65 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-5

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • 4-5 נתחי סלמון טרי
  • 3 גזרים חתוכים למקלות
  • 1 בצל סגול חתוך גס
  • כשתי כוסות עגבניות שרי לובלו
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כוס זיתי קלמטה ללא גלעין

לרוטב:

  • ⅓ כוס שמן זית
  • כפית שום כתוש
  • 3 ס״מ שורש כורכום טרי מגורד
  • כף אורגנו
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 4-5 נתחי סלמון טרי
  • 3 גזרים חתוכים למקלות
  • 1 בצל סגול חתוך גס
  • כשתי כוסות עגבניות שרי לובלו
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כוס זיתי קלמטה ללא גלעין

לרוטב:

  • ⅓ כוס שמן זית
  • כפית שום כתוש
  • 3 ס״מ שורש כורכום טרי מגורד
  • כף אורגנו
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הרוטב- מערבבים היטב את כל הרכיבים בקערה ומניחים בצד.
במחבת גדולה עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל, הגזרים והעגבניות 3-4 דקות. מכסים וממשיכים לבשל על אש בינונית עוד כ-10 דקות, עד שהירקות התרככו מעט.
מעבירים אותם לתבנית, מוסיפים את הכוסברה והזיתים ומערבבים. מניחים את פרוסות הסלמון מעל הירקות ומורחים עליהן כמות נדיבה מהרוטב מכל הצדדים. את מה שנשאר מזלפים מעל הירקות שבתבנית.
עוטפים טוב בנייר אפייה רטוב ומעל נייר כסף, ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מסירים את נייר הכסף ונייר האפייה, ואופים עוד 15-20 דקות, עד שהדג סלמון מוכן ומעט שזוף בחלק העליון.
המלצת הבית- להגיש לצד אורז לבן

מוצרים במתכון זה: