צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
זמן כולל: 80 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2
כשרות: פרווה
רכיבים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
לתערובת העוגה:
- 2.5 כוסות קמח/ קמח תמי לגרסה כשרה לפסח
- 1.5 כפיות סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון גדושה
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
- 1/2 כוס סילאן
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 3/4 כוס שמן
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס מים חמים
- 50 גרם ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה כולל נוזלים
להכנת האגסים:
- 8 אגסים קטנים רכים ומקולפים
- 1 ליטר מים
- 2 כפות חומץ
- 100 גרם סוכר
- 1 מקל קינמון
אופן ההכנה:
מבשלים את האגסים: מניחים את האגסים בסיר ומוסיפים את המים, החומץ, הסוכר ומקל הקינמון, מביאים לרתיחה ומבשלים 8-5 דקות. מסננים את הנוזלים ושומרים את האגסים במסננת.
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבניות.
בקערה בינונית מערבבים: קמח, סודה לשתייה, תבלינים ואגוזים.
בקערה גדולה מערבבים: סילאן, סוכר, שמן וביצים לתערובת אחידה. ממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים: מים חמים וג'ינג'ר מגורר ומערבבים היטב.
מעבירים את תערובת היבשים לתוך הרטובים תוך כדי ערבוב רק עד לקבלת בלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה לשתי התבניות, "מטביעים" בכל תבנית 4 אגסים ואופים כ-45 דקות עד שעה או עד שהעוגה משחימה וקיסם יוצא עם פירורים לחים.
שומרים את העוגה מחוץ למקרר עד 24 שעות, לאחר מכן שומרים במקרר.