זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כשרות: פרווה
לתבנית בקוטר 20 ס"מ:
- 3 ביצים שלמות
- 175 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 160 גרם (2/3 כוס) שמן
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס מיץ ליים
- 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב קוקוס
- 210 גרם (1.5 כוסות) קמח תופח
- חצי כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 50 גרם (1/2 כוס) קוקוס מיובש
- קליפה מגורדת מ 2 ליים
לזיגוג וקישוט:
- 3 כפות מיץ ליים
- 200 גרם אבקת סוכר מנופה
- גרדת ליים
- שבבי קוקוס
- 1 ליים פרוס פרוסות דקיקות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית.
בקערה גדולה טורפים יחד את הביצים, הסוכר, השמן, הוניל, הליים וחלב הקוקוס.
בקערה נפרדת מערבבים את הרכיבים היבשים- קמח, סודה לשתיה, מלח, קוקוס וגרדת ליים.
מוסיפים את תערובת הקמח לקערת הנוזלים ומערבבים היטב רק עד לאיחוד.
יוצקים לתבנית ואופים כ-35 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.
מכינים זיגוג ומקשטים: מערבבים אבקת סוכר עם ליים לתערובת במרקם שמנת סמיכה ויוצקים על העוגה (חמה או קרה) מקשטים בגרדת ליים, שבבי קוקוס ופרוסות ליים ומגישים.