עוגת קוקוס ליים בחושה ומטריפה

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

זמן כולל: 45 דקות

רמת קושי: קל

כשרות: פרווה

לתבנית בקוטר 20 ס"מ:
  • 3 ביצים שלמות
  • 175 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 160 גרם (2/3 כוס)  שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס מיץ ליים
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב קוקוס
  • 210 גרם (1.5 כוסות) קמח תופח
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 50 גרם (1/2 כוס) קוקוס מיובש
  • קליפה מגורדת מ 2 ליים

לזיגוג וקישוט:

  • 3 כפות מיץ ליים
  • 200 גרם אבקת סוכר מנופה
  • גרדת ליים
  • שבבי קוקוס
  • 1 ליים פרוס פרוסות דקיקות
  • 3 ביצים שלמות
  • 175 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 160 גרם (2/3 כוס)  שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס מיץ ליים
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) חלב קוקוס
  • 210 גרם (1.5 כוסות) קמח תופח
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 50 גרם (1/2 כוס) קוקוס מיובש
  • קליפה מגורדת מ 2 ליים

לזיגוג וקישוט:

  • 3 כפות מיץ ליים
  • 200 גרם אבקת סוכר מנופה
  • גרדת ליים
  • שבבי קוקוס
  • 1 ליים פרוס פרוסות דקיקות
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית.

בקערה גדולה טורפים יחד את הביצים, הסוכר, השמן, הוניל, הליים וחלב הקוקוס.

בקערה נפרדת מערבבים את הרכיבים היבשים- קמח, סודה לשתיה, מלח, קוקוס וגרדת ליים.

מוסיפים את תערובת הקמח לקערת הנוזלים ומערבבים היטב רק עד לאיחוד.

יוצקים לתבנית ואופים כ-35 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים.

מכינים זיגוג ומקשטים: מערבבים אבקת סוכר עם ליים לתערובת במרקם שמנת סמיכה ויוצקים על העוגה (חמה או קרה) מקשטים בגרדת ליים, שבבי קוקוס ופרוסות ליים ומגישים.