צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
זמן כולל: 35 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 8
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 8 פיתות כיס חצויות
- 1 מגשית פטריות מלך היער קצוצות דק
- 3 בצלצלי שאלוט או 1 בצל גדול קצוץ
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס גרגירי חומוס שלמים מוכנים לאכילה
- 1 כוס אגוזי קשיו מושרים במים במשך שעה
- 3 כפות טחינה
- 1 כפית כמון
- 1 כף בהרט
- מלח לפי הטעם
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
- 1/2 כוס פירורי לחם גסים
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את הבצל והפטריות ומטגנים כ-8 דקות. מניחים בצד.
במעבד מזון טוחנים את אגוזי הקשיו וגרגירי החומוס לממרח, מוסיפים את הפטריות המטוגנות, הפטרוזיליה, התבלינים והטחינה וטוחנים יחד. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את אגוזי המלך ופירורי הלחם ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים להתייצבות 10 דקות במקרר.
יוצרים 16 כדורים שווים בגודלם וממלאים את חצאי הפיתות: בכל חצי פיתה מכניסים כדור, מורחים ומהדקים את המלית עד שחלל הפיתה מתמלא בצורה אחידה. מברישים את הפיתות בשמן זית מכל הכיוונים ומניחים על מנגל/טוסטר חם למשך 5-4 דקות עד שמתקבלים סימני צריבה מכל הכיוונים.
מגישים לצד טחינה וסלט עגבניות.