פאי רוברב

מבחינתנו המנה הזו היא אמנות!
הרוברב שלנו הוא קצת מתוק וקצת חמוץ והוא פשוט משתלב מושלם בפאי

מאת רונית טברון

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 45 דקות

זמן בישול/אפייה: 60 דקות

זמן כולל: 105 דקות

רמת קושי: בינוני

כמות: 6-8

כשרות: חלבי

רכיבים:

לבצק:

  • 125 גרם חמאה
  • 2 כוסות קמח לבן
  • חלמון ביצה
  • כף סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • 2-3 כפות מי קרח

מחית רובארב:

  • 3 גבעולי רוברב חתוכים
  • ¼ כוס מים
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח

מלית:

  • ½1 כוסות תות שדה חתוך
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כוס מחית רוברב
  • ½ כוס אבקת שקדים
  • ⅓ כוס סוכר ( מי שמעדיף מתוק יותר – ½ כוס)
  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית מחית וניל
  • 2 כפות קמח לבן

לבצק:

  • 125 גרם חמאה
  • 2 כוסות קמח לבן
  • חלמון ביצה
  • כף סוכר
  • 1/8 כפית מלח
  • 2-3 כפות מי קרח

מחית רובארב:

  • 3 גבעולי רוברב חתוכים
  • ¼ כוס מים
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח

מלית:

  • ½1 כוסות תות שדה חתוך
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כוס מחית רוברב
  • ½ כוס אבקת שקדים
  • ⅓ כוס סוכר ( מי שמעדיף מתוק יותר – ½ כוס)
  • ¼ כוס שמנת מתוקה
  • 1 כפית מחית וניל
  • 2 כפות קמח לבן
אופן ההכנה:

לבצק: במעבד מזון לאחד את החומרים היבשים, להוסיף חמאה חתוכה לקוביות, לערבל בפולסים עד לקבלת מרקם פירורים. להוסיף מי קרח וחלמון ביצה, לערבל כ 5-3 שניות נוספות. ליצור מהבצק כדור, לשטח לדיסק, לעטוף בניילון נצמד ולקרר במקרר למשך שעה לפחות.
לרדד את הבצק לעיגול, להעביר לתבנית פאי משומנת בחמאה. לחורר את הבצק עם מזלג, לכסות בנייר אפיה, לפזר מעל שעועית לבנה יבשה ולאפות בתנור שחומם ל 150 מעלות צלזיוס כ 20 דקות. להוציא מהתנור לצנן.

למחית: יש לבשל את כל מרכיבי המחית על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד להיווצרות מרקם אחיד (כ 15 דקות) ולצנן.

למלית: לערבב את כל החומרים לתערובת אחידה, ליצוק לתבנית, לאפות בטמפרטורה של 170 מעלות כ 20 דקות. עד לייצוב הבלילה. להוציא מהתנור ולצנן

מוצרים במתכון זה: