צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
זמן כולל: 65 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 8-6 מנות
כשרות: בשרי
רכיבים לתבנית בקוטר 24-22:
- 1 שקית (20 גרם) פטריות מאי-טאקי מיובשות
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים
- 2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
- 2 גבעולי סלרי עם העלים פרוסים דק
- 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 כף גדושה קורנפלור
- 2 כפות רוטב טאריקי
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1/2 כוס נוזלי השריית הפטריות
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1/2 צרור פטרוזיליה
לפירה:
- 4 תפוחי אדמה מבושלים וקלופים
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
להגשה: פטרוזילה קצוצה
אופן ההכנה:
מניחים את פטריות המאי-טאקי בקערה בינונית, ממלאים 2 כוסות מים רותחים ומניחים בצד לחצי שעה. מסננים, את הפטריות קוצצים גס ואת נוזלי ההשריה שומרים בצד להמשך המתכון.
מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים בצל ומטגנים 7-5 דקות עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את האפונה, הסלרי, הגזר והשום ומטגנים כ-8 דקות או עד שכל הנוזלים מתאדים והירקות מתחילים להתרכך. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו. מפזרים קורנפלור ומערבבים היטב. מוסיפים את רוטב הטריאקי, החומץ, הפטריות המושרות ו 1/2 כוס מנוזלי השרייה, מתבלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות נוספות ומסירים מהאש. מוסיפים פטרוזיליה ומערבבים.
מכינים את הפירה: מועכים את תפוחי האדמה מוסיפים שמן מתבלים מערבבים.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרכיבים ואופים: מעבירים את תערובת הבשר לתבנית ומשטחים, מכסים בשכבת פירה אחידה (אפשר בזילוף או עם כף) ואופים כ-30 דקות עד שהפירה מזהיב. זורים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.