זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
זמן כולל: 180 דקות
רמת קושי: קל
כשרות: פרווה
רכיבים:
לבצק:
- 500 גרם קמח
- 350 מל' חלב/מים
- 15 גרם שמרים יבשים
- 1 כפית שטוחה מלח
- 4 כפות שמן
- 2 כפות סוכר
לטופינג:
- 5 בצלצלי שאלוט חתוכים לשמניות
- 5 פטריות שיטאקי חתוכות לרצועות
- שמן לזילוף
- מלח גס
- 2 ענפי רוזמרין או כל תבלין שאוהבים
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר שמים את כל רכיבי הבצק ולשים כ-10 דקות. מתפיחים עד להכפלת הנפח בקערת המיקסר.
מפעילים את המיקסר לכמה שניות להורדת הנפח ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.
לאחר התפחה שנייה משמנים תבנית, מעצבים ומשטחים לגודל התבנית בעזרת הידיים ומתפיחים כ 10 דקות נוספות.
מחממים תנור לחום גבוה, 220 מעלות.
בעזרת הידיים והאצבעות מטביעים את הפטריות והבצל בבצק, מזלפים מעל מעט שמן זית, מלח גס ואופים 10-8 דקות או עד שהפוקצ'ה זהובה ואפויה (תלויי מאוד בחום התנור).
לאחר שמוציאים מהתנור מזלפים שוב שמן זית, זורים עשבי תיבול טריים ומגישים.