פוקצ'ה שאלוט, שיטאקי ועשבי תיבול

אין על פוקצ'ה רכה כמו ענן, קלה להכנה ועוד יותר טעימה לאכילה.
ובמקרה שלנו, בשלוב של פטריות שיטאקי עזות טעם בצלצלי שאלוט מתקתקים, שמן זית, עשבי תיבול וזהו, לא צריך כלום ליד.

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

זמן כולל: 180 דקות

רמת קושי: קל

כשרות: פרווה

רכיבים:
לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 350 מל' חלב/מים
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 4 כפות שמן
  • 2 כפות סוכר
לטופינג:
  • 5 בצלצלי שאלוט חתוכים לשמניות
  • 5 פטריות שיטאקי חתוכות לרצועות
  • שמן לזילוף
  • מלח גס
  • 2 ענפי רוזמרין או כל תבלין שאוהבים
לבצק:
  • 500 גרם קמח
  • 350 מל' חלב/מים
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 4 כפות שמן
  • 2 כפות סוכר
לטופינג:
  • 5 בצלצלי שאלוט חתוכים לשמניות
  • 5 פטריות שיטאקי חתוכות לרצועות
  • שמן לזילוף
  • מלח גס
  • 2 ענפי רוזמרין או כל תבלין שאוהבים
אופן ההכנה:

בקערת מיקסר שמים את כל רכיבי הבצק ולשים כ-10 דקות. מתפיחים עד להכפלת הנפח בקערת המיקסר.

מפעילים את המיקסר לכמה שניות להורדת הנפח ומתפיחים שוב להכפלת הנפח.

לאחר התפחה שנייה משמנים תבנית, מעצבים ומשטחים לגודל התבנית בעזרת הידיים ומתפיחים כ 10 דקות נוספות.

מחממים תנור לחום גבוה, 220 מעלות.

בעזרת הידיים והאצבעות מטביעים את הפטריות והבצל בבצק, מזלפים מעל מעט שמן זית, מלח גס ואופים 10-8 דקות או עד שהפוקצ'ה זהובה ואפויה (תלויי מאוד בחום התנור).

לאחר שמוציאים מהתנור מזלפים שוב שמן זית, זורים עשבי תיבול טריים ומגישים.