צילום: אסף רונן
זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: פרווה
רכיבים ל-4 מנות:
- 4 פילטים דג (לברק, דניס, בורי, בס)
- 1 כוס עגבניות שרי חצויות
- 4 זוקיני נקיים (עם הקליפה)
- 1/4 כוס מיץ ליים
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 כפיות עלי תימין
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 5 כפות בזיליקום קצוץ
- 5 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.
חותכים את הזוקיני למקלות באורך 3-4 ס"מ. שמים את הזוקיני והעגבניות בתבנית מצופה נייר אפיה, יוצקים מחצית מהרוטב, מערבבים קלות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ- 25 דקות עד שהירקות צרובים.
מוציאים את התבנית ומעלים את חום התנור ל- 220 מעלות, מסיטים את הירקות לצד אחד של התבנית ובצד השני מניחים את הפילה דגים, יוצקים על כל פילה דג 1 כף רוטב ומחזירים לתנור ל- 10 דקות עד שבשר הדג לבן.
מעבירים את הפילטים של הדגים והירקות לצלחת הגשה, יוצקים עליהם את שארית הרוטב ומגישים.
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"טבלה רגילה";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:"Calibri","sans-serif";
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:Arial;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}