כלי קרמיקה: מיכל פולק
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-8 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים:
- נתח פילה סלמון שלם במשקל 1.5-2 ק"ג
- 3 ליים פרוס דק
לזיגוג:
- 2 כפות גדושות דבש
- 1 כף סויה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות ג'ינג'ר כתוש
- 2 שיני שום כתושות
- חצי כפית פלפל שאטה גרוס
- 1 כפית גדושה גרידת ליים
אופן ההכנה:
מערבבים את רכיבי הזיגוג בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומצננים במקרר.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים את הסלמון עם העור כלפי מטה על תבנית עם נייר אפייה מתבלים במלח, יוצקים את הזיגוג ומורחים ביסודיות לכיסוי של הפילה. מפזרים מעל את פרוסות הליים ומהדקים.
מעבירים ל-20 דקות וצולים עד להזהבה.