זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
זמן כולל: 11 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 1 כף שמן זית
- 4 פטריות מלך היער, פרוסות לאורך
- 1/2 פלפל אדום חריף, חתוך לפרוסות דקות
- 2 בצלי שאלוט
- 200 גרם אטריות אורז
- 100 גרם אפונת פיצוח מתוקה
- 800 גרם פילה פורל
למרינדה:
- 1 שורש ג'ינג'ר מגורר
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף כוסברה קצוצה (אם רוצים)
- 3 כפות שמן זית כתית מעולה
לרוטב:
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 כף סוכר חום
- 2 כפות רוטב סויה
- 100 מל"ל חלב קוקוס
לקישוט: 2 כפות בצל ירוק, חתוך דק
אופן ההכנה:
מערבבים בכלי גדול את מרכיבי המרינדה ומשרים את פילה הפורל במרינדה יחד עם פטריות מלך היער. מניחים את איטריות האורז בקערה גדולה, מכסים במים רותחים ל-2 דקות ומסננים.
בקערה קטנה מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב.
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים את פילה הפורל בתבנית ואופים כ 4-5 דקות, או עד להזהבת הדג.
בזמן האפייה של הדגים: מחממים בווק או במחבת רחבה שמן זית ומטגנים את הפטריות עם הפלפל החריף ובצלי השאלוט. מוסיפים את הרוטב ואטריות האורז וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-3-4 דקות. מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל כדקה. מסירים מהלהבה.
הגשה: מסדרים בצלחת מצע של ירקות ואטריות מוקפצים, מניחים מעל פילה הפורל ומקשטים בבצל ירוק. מגישים חם.
** לחימום נוסף אפשר לחמם את הדגים בחום בינוני (160 מעלות) כ-4-5 דקות.