צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
זמן כולל: 65 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4 פיצות
כשרות: חלבי
רכיבים:
בצק פיצה –
- 500 גרם קמח לבן
- 25 גרם סוכר
- 15 גרם שמרים טריים
- 5 כוסות מים פושרים
- 10 גרם מלח דק
תוספות-
- 8 כפות גבינת מסקרפונה
- 4 ראשי אנדיב לבן או אדום
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 1 חבילה אנשובי
- 4 ענפי מרווה
- 2 כפות צנוברים
- 50 גרם שבבי פרמזן
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, סוכר, מלח והשמרים ומתחילים ללוש במהירות נמוכה. מוסיפים מים ולשים כ-7 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב, מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את הנפח.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
חותכים את האנדיב לחצי ואז לשמיניות תוך שמירה על הבסיס המחבר את העלים.
טופחים על הבצק עד להורדת הנפח ומחלקים ל-4. מניחים כל רבע על תבנית שטוחה עם נייר אפייה ומשטחים לפיצה דקה בקוטר 30 ס"מ (צלחת גדולה). מורחים על כל פיצה 2 כפות גבינת מסקרפונה, מפזרים מעל פרוסות אנדיב, 50 גרם קוביות מוצרלה, 6 פילה אנשובי שלם, 6 עלי מרווה, מלח, פלפל ומזלפים שמן זית.
מעבירים לתנור ואופים כ-10 דקות או עד להשחמה. מוציאים, מפזרים מעל מעט צנוברים ושבבי פרמזן ומגישים מיד.