זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
זמן כולל: 60 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-4 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 500 גרם פסטה פטוציני/פפרדלה/ ריגטוני מבושלת לפי הוראות היצרן
- 2 כפות שמן זית
- 20 גרם חמאה
- 1 בצל קטן/ 2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
- 1 חבילה פטריות יער חתוכות גס
- 2 שיני שום קצוצות
- 800 גרם (1 קופסא) עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 כפית סוכר אופציונלי
- 1 שמנת מתוקה
להגשה:
- 100 גרם קשקבל/פרמזן
- חופן עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
אופן ההכנה:
מחממים במחבת שמן זית וחמאה, מוסיפים בצל ומטגנים 5-4 דקות.
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות מעט. מוספים את השום מטגנים דקה נוספת. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומתבלים במלח, פלפל וסוכר ומבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות נוספות עד לבעבוע קל.
מוסיפים את הפסטה המוכנה, מערבבים, מפזרים פרמזן ומגישים עם מעט בזיליקום.