צילום: שרית גופן
לרכישת רכיבי המנה:
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-6 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים ל 4-3 מנות:
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב טריאקי
- שמן קנולה לטיגון
- 3 בצלצלי שאלוט או 1 בצל חתוך לרצועות
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפיות שורש ג׳ינג׳ר טרי מגורר
- 500 גרם סלמון, ללא העור, חתוך לקוביות
- 1 חבילת פטריות שי-מ׳גי, מופרדות מהבסיס
- 2 כוסות שעועית ירוקה, חלוטה
- 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
- חופן שומשום קלוי וקשיו קלוי וקצוץ
אופן ההכנה:
מערבבים את רוטב הסויה ורוטב הטריאקי בקערית ומניחים בצד.
מחממים מעט שמן בווק ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.
מוסיפים את השום, הג׳ינג׳ר והסלמון, ומקפיצים עד שהדג נצרב קלות ומשנה את צבעו.
תוך כדי ערבוב מוסיפים לווק את תערובת הסויה והפטריות, מוסיפים את השעועית הירוקה והבצל הירוק וממשיכים לטגן ולערבב עוד כדקה.
מסירים מהאש ומפזרים שומשום ושבבי קשיו, ומגישים לצד אורז.