זמן הכנה: 30 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
זמן כולל: 119 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 3 מנות
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 1/2 קילו פילה סלמון – חתוך לקוביות של 2 ס"מ
- 350 גרם (מארז) כרוב ניצנים חצוי
- 1 סלק גדול חתוך לקוביות קטנות
- 2 תפו"א חתוכים לקוביות קטנות
למשרה עלי תבלין:
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כף כוסברה קצוצה
- 1/2 כף בזיליקום
- 1/2 כף תימין טרי
- 5 כפות שמן זית
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
- 1 גרידת לימון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
חולטים את כרוב הניצנים במים רותחים במשך 5-7 דקות.
מסדרים בתבנית את קוביות תפו"א וקוביות הסלק, מזלפים מעט שמן זית, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 30-40 דק' עד להתרככות.
מערבבים את כל חומרי המשרה, מוסיפים את קוביות הסלמון, מערבבים היטב, ומכניסים למקרר ל 30 דק' לספיגת טעמים.
מעלים את הטמפ' ל 190 מעלות, מפנים מקום בתבנית הירקות, מסדרים את קוביות הסלמון וכרוב הניצנים, יוצקים את יתרת המשרה על הירקות ואופים 10-12 דקות.
מגישים חם.