צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 4-6
כשרות: פרווה
רכיבים ל 6-4 מנות:
לקציצות:
- 1/2 ק"ג סלמון קצוץ בסכין דק דק (או טחון גס)
- 1 חבילה (25 גרם) פטריות שי-טאקי מיובשות
- 1 בצל קטן או 3 בצלצלי שאלוט מגורדים על פומפייה וסחוטים
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
- מלח , פלפל שחור
- 1 כף כוסברה קצוצה דק
- 1 כפית שטוחה כמון
לרוטב:
- 1 חבילה (25 גרם) פטריות שי-טאקי מיובשות
- 3 כפות שמן
- 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
- 3 שיני שום
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
- 1 כף משחת קארי (צהובה או ירוקה)
- 1כף סוכר
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד
- 1 גבעול למון גראס החלק הלבן קצוץ דק
- 1 קופסא נוזל או חלב קוקוס
- 1/2 כוס נוזלי השריית הפטריות
- 1/3 כוס מיץ ליים או לימון
אופן ההכנה:
מניחים פטריות משתי שקיות בקערה בינונית, ממלאים 2 כוסות מים רותחים ומניחים בצד לחצי שעה.
מכינים את הקציצות: לוקחים חצי מכמות הפטריות, סוחטים (שומרים את נוזלי ההשריה), קוצצים דק, מעבירים לקערה, מוסיפים את כל הרכיבים לקציצות, מערבבים היטב ומניחים במקרר לשעה.
מכינים את הרוטב: קוצצים את הפטריות שנותרו גס. מחממים שמן בסיר בינוני שטוח (סוטאז'), מוסיפים בצל ומטגנים כ-5 דקות עד שהבצל מתחיל להתרכך, מוסיפים את השום, הפלפל, הקארי, הסוכר, הג'ינג'ר והלמון גראס וממשיכים לטגן 3-4 דקות נוספות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הפטריות, חלב הקוקוס, 1 כוס מנוזלי השריית הפטריות, מיץ לימון, הפלפל והמלח, מביאים לרתיחה ומבשלים 4-3 דקות.
מגלגלים קציצות לגודל כדור פינגפונג, מניחים ברוטב, מבשלים כ-10 דקות נוספות. מכבים, מניחים ל 5 דקות. מגישים על אורז לבן.