צילום: יונית צוקרמן
זמן הכנה: 35 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 55 דקות
רמת קושי: בינוני
כשרות: בשרי
רכיבים:
לקציצות:
- 700 גרם עוף טחון
- תפוח אדמה גדול
- 2 קישואים קטנים
- בצל גדול
- כוס חד פעמית של פירורי לחם
- חצי צרור פטרוזליה קצוצה
- ביצה
- שקית אבקת אפיה
- 3/4 כף מלח
- שליש כפית פלפל לבן
- כף תבלין גריל עוף
- כף שמן
ציפוי לקציצות:
- קמח
- שמן לטיגון
לרוטב:
- 3 בצלים
- 4-3 סלסילות פטריות שי-טאקי של חוות תקוע
- 2 קוביות תיבול בשר צלי
- כף אבקת מרק פטריות
- כף פפריקה
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל גרוס
אופן ההכנה:
- שמים במעבד מזון את תפוחי האדמה, הבצל והקישואים או מגרדים במגרדת על הצד הקטן.
- קוצצים ידנית את הירק
- שמים את העוף הטחון בקערה יחד עם הפטרוזליה, מה שקצצנו במעבד ואת שאר המצרכים של הקציצות.
- מערבבים הכל היטב ומניחים לחצי שעה -שעה מנוחה.
- אחרי מנוחה קורצים קציצות בגודל בינוני.
- טובלים בקמח ומטגנים במחבת עם שמן שמגיע עד רבע גובה המחבת, עד להזהבה של כל צד. ברגע שמוכן מוציאים ומניחים בצד, ועוברים להכנת הרוטב.
הכנת הרוטב:
- פורסים את הבצלים לפרוסות ומטגנים בסיר עד להזהבה.
- פורסים את פטריות השי-טאקי (ללא רגל) ומוסיפים לסיר, ממשיכים לטגן עד הזהבה קלה של הפטריות.
- מתבלים עם כף מחוקה פפריקה, חצי כפית מלח, כף מרק פטריות, רבע כפית פלפל שחור גרוס.
- מערבבים הכל היטב.
- בקערה קטנה שמים 2 וחצי כוסות מים רותחים (600 מל) ו2 טבליות צלי בקר/שקית תיבול צלי בקר.
מערבבים היטב ושופכים לסיר.
- מערבבים הכל יחד טוב טוב.
- מוסיפים את הקציצות מבשלים על אש קטנה רבע שעה.