שאלוט אפויים עם יוגורט עיזים, בזיליקום ובלסמי

מאת: אוהד קורי, ''קפה לואיז''

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4

כשרות: חלבי

רכיבים ל-4 מנות:
  • 12 בצלצלי שאלוט שלמים, לא קלופים
  • 400 גרם יוגורט עיזים איכותי
  • 8 עגבניות שרי
  • 4 עלי בזיליקום
למרינדה:
  • 2 כפות שמן זית
  • כף דבש
  • כפית בלסמי
  • מלח / פלפל
  • 12 בצלצלי שאלוט שלמים, לא קלופים
  • 400 גרם יוגורט עיזים איכותי
  • 8 עגבניות שרי
  • 4 עלי בזיליקום
למרינדה:
  • 2 כפות שמן זית
  • כף דבש
  • כפית בלסמי
  • מלח / פלפל
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 160 מעלות.

מערבבים את כל חומרי המרינדה, מוסיפים את בצלצלי השאלוט, מערבבים היטב ואופים כ 15-20 דקות.

בינתיים, חותכים את העגבניות לרבעים, מוסיפים את הבזיליקום, מתבלים בשמן זית, בלסמי, מלח ופלפל.

להגשה: בכל צלחת שמים כף יוגורט עיזים, 3 בצלצלי שאלוט אפויים, מעל מסדרים מעט מסלט העגבניות ומזלפים מעט מרוטב הסלט.