שיפודי פטריות יער

פטריות היער ידועות במרקמן הבשרני ובטעמן העדין אך העשיר
וכאן הן מקבלות את המקום המרכזי שמגיע להן!

מאת יעל קצב

לגרסה טבעונית יש להגיש ללא הציזיקי

 

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

זמן כולל: 40 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 8

כשרות: חלבי/ טבעוני

רכיבים:

  • 2 חבילות פטריות יער

למרינדה:

  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית כמון
  • כפית סוכר
  • ⅓ כפית פלפל שחור
  • כפית שטוחה מלח
  • כף רסק עגבניות
  • כפית שום כתוש
  • 5-6 כפות שמן זית

לציזיקי:

  • 2 מלפפונים
  • 1 יוגורט 200 מ״ל
  • שן שום כתושה
  • כף שמן זית
  • מלח פלפל

להגשה:

  • טורטיות
  • 2 חבילות פטריות יער

למרינדה:

  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית כמון
  • כפית סוכר
  • ⅓ כפית פלפל שחור
  • כפית שטוחה מלח
  • כף רסק עגבניות
  • כפית שום כתוש
  • 5-6 כפות שמן זית

לציזיקי:

  • 2 מלפפונים
  • 1 יוגורט 200 מ״ל
  • שן שום כתושה
  • כף שמן זית
  • מלח פלפל

להגשה:

  • טורטיות
אופן ההכנה:

מנקים את הפטריות בעדינות עם נייר סופג, בוצעים לחתיכות בגודל של ביס – לא קטנות מדי כדי שלא יתפרקו. מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה גדולה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים בעדינות עד שהן עטופות היטב ברוטב.
משחילים בעדינות כ 4–5 חתיכות פטריות בכל שיפוד, דרך החלק היותר בשרני שלהן. מחממים מחבת פסים עד שהיא ממש לוהטת, וצורבים את השיפודים 3–4 דקות מכל צד, עד שהם שזופים יפה

לציזיקי:
מגרדים את המלפפונים בפומפייה וסוחטים מהם את הנוזלים. מערבבים בקערה את המלפפונים הסחוטים עם היוגורט, שום כתוש, שמן הזית, מלח ופלפל. את הטורטייה מחממים מעט על מחבת משני הצדדים עד שהיא מקבלת צריבה יפה. מניחים אותה על צלחת, מסדרים מעל שכבה של ציזיקי, ומעליה 2-3 שיפודי פטריות ומגישים

לגרסה טבעונית יש להגיש ללא הציזיקי

 

מוצרים במתכון זה: