שיפוד רעמת האריה

קולטים שהשיפוד הזה עשוי מפטרייה?!
פטריית רעמת האריה היא בעלת מרקם כל כך עסיסי שבקלות יכולה להוות תחליף לבשר או עוף
אתם חייבים לנסות!

מאת יעל קצב

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 25 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

זמן כולל: 40 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 2

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 4-5 פטריות רעמת האריה
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות דבש
  • כף קורנפלור מומסת עם 3 כפות מים
  • 2 כפיות כמון
  • כפית שום כתוש
  • כפית שטוחה מלח
  • כף שומשום
  • 4-5 פטריות רעמת האריה
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • 2 כפות דבש
  • כף קורנפלור מומסת עם 3 כפות מים
  • 2 כפיות כמון
  • כפית שום כתוש
  • כפית שטוחה מלח
  • כף שומשום
אופן ההכנה:

בוצעים את הפטריות לנגיסים לא קטנים, בגודל של בערך 4-5 ס"מ. בסיר עם מים רותחים מבשלים אותן 3-4 דקות, מסננים ומצננים.
בעזרת הידיים ובעדינות רבה סוחטים את הנוזלים מהפטריות ומניחים אותן בקערה (יישארו בהן מעט נוזלים, לא לדאוג זה בסדר)
מכינים את הרוטב- מערבבים היטב את כל המרכיבים עד לאיחוד, שופכים על הפטריות ומעסים אותן בעדינות כך שיהיו עטופות טוב  ברוטב.
מחממים מחבת פסים, בזמן הזה משפדים את הנגיסים על שיפודים ומניחים אותם על המחבת הלוהטת. צורבים אותם 3-4 דקות מכל צד עד השחמה. את הרוטב שנשאר בקערה אפשר לחמם טיפה ולזלף מעל השיפודים

מוצרים במתכון זה: