

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
זמן כולל: 55 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 3-4
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 5-6 עלי מנגולד שטופים (חבילה)
- 400 גרם גרגירי חומוס מבושלים
- 2 עגבניות שימורים חתוכות לקוביות
- 1 בצל לבן
- 1 בצל אדום
- כפית שום כתוש
- כף שורש כורכום טרי מגורד
- כפית פפריקה
- כפית כמון
- מלח
- קצת שמן זית לטיגון
- 3-4 כוסות מים
אופן ההכנה:
בסיר רחב מטגנים את הבצל כ 3-2 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום, הכורכום, הפפריקה, הכמון והמלח, מערבבים ומטגנים עוד 3-2 דקות. מוסיפים את העגבניות ושתי כוסות מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית 10 דקות. מוסיפים את החומוסים ומבשלים 10 דקות נוספות. חותכים את עלי המנגולד (ללא החלק הלבן) מוסיפים אותם לתבשיל, מכסים ומבשלים עוד 10 דקות. ממליצים להגיש לצד אורז לבן