צילום: אפיק גבאי
זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 5
כשרות: פרווה
רכיבים ל-6-4 מנות:
- 1 חבילת פטריות שי-מג'י
- 2 כוסות בורגול, גס או עבה
- 1/4 כוס חמוציות מיובשות
- 100 גרם שקדים מולבנים (רצוי בצורת גפרורים)
- 1 בצל קצוץ
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית גדושה כמון (לא חובה)
- 1/4 כוס מים או ציר עוף
- 1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
מכניסים את הבורגול לקערה עמוקה ושופכים מים רותחים, עד לגובה 3 ס"מ מעל הבורגול, משרים כ-20 דקות עד שהבורגול סופג את הנוזלים. מסננים את שאריות הנוזלים אחרי ההשרייה.
מפרידים את הפטריות ליחידות ע"י חיתוך בסיס הרגליים. יוצקים את שמן הזית לסיר רחב ושטוח ומחממים מעט. מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות, השקדים והחמוציות, ומתבלים במלח, פלפל, קינמון וכמון. מערבבים היטב.
יוצקים לסיר את המים או ציר העוף. כשהנזול מתחיל לבעבע, מוסיפים את הבורגול המושרה ומערבבים היטב. מכבים את האש, מוסיפים את הפטרוזיליה או הכוסברה הקצוצות, ומערבבים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
מומלץ להגיש בקערית, לצד טחינה