סלט אנדיב, אפרסק ונבטי אפונה

בשיתוף "עושהסלט"

רכיבים:
  • 2 ראשי אנדיב
  • 1 אפרסק מוצק חצוי ופרוס
  • 1/2 חבילה נבטי אפונה
  • 1 מלפפון
  • עלים מ 15-10 גבעולי פטרוזליה
  • עלים מופרדים וקצוצים מ-3 גבעולי נענענ
  • 3 גבעולי נענע

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מ 1/2 ליים/לימון
  • 5 כפות רכז רימונים
  • ג'ינג'ר טרי כתוש בגודל שן שום גדולה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 ראשי אנדיב
  • 1 אפרסק מוצק חצוי ופרוס
  • 1/2 חבילה נבטי אפונה
  • 1 מלפפון
  • עלים מ 15-10 גבעולי פטרוזליה
  • עלים מופרדים וקצוצים מ-3 גבעולי נענענ
  • 3 גבעולי נענע

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מ 1/2 ליים/לימון
  • 5 כפות רכז רימונים
  • ג'ינג'ר טרי כתוש בגודל שן שום גדולה
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:

מפרידים את עלי האנדיב ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את האפרסק, נבטי האפונה, עלי הפטרוזליה והנענע.
חוצים את המלפפון לאורכו, פורסים כל חצי לפרוסות ארוכות ואלכסוניות ואז חוצים את הפרוסות לאורך – מתקבלות פרוסות מלפפון שטוחות ומחודדות. מוסיפים לקערה.

בקערית נפרדת מערבבים את רכיבי הרוטב למעט השמן ומערבבים. מוסיפים את שמן הזית בזילוף דק ותוך כדי בחישה עד לאיחוד והסמכת הרוטב..
בסמוך להגשה יוצקים את הרוטב, מערבבים בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה