אורז עם פטריות שי-מג'י ומנגולד

אורז כולם יודעים להכין אז הפעם חשבנו איך אפשר לשדרג את המתכון הקלאסי - אורז עם פטריות
הוספנו לו כל טוב - פטריות שי מג'י חומות ולבנות, כרישה, מנגולד וטאץ' של גרידת לימון מלמעלה!
אתם חייבים לנסות את זה בעצמכם

מאת ונסה חתוקאי

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 5

כשרות: פרווה

רכיבים:

• 1/4 כוס שמן זית
• 1 חבילה פטריות שי-מג'י חומות
• 1 חבילה פטריות שי-מג'י לבנות
• 2 יחידות כרישה פרוסות לטבעות
• 1 מארז מנגולד חתוך גס (יש להסיר את הגזע)

• מלח, פלפל שחור
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 1 כפית בהראט
• 1 כף סילאן
• 2 כוסות אורז פרסי/ יסמין שטוף
• 4 כוסות מים רותחים
• גרידה לימון מלימון אחד

• 1/4 כוס שמן זית
• 1 חבילה פטריות שי-מג'י חומות
• 1 חבילה פטריות שי-מג'י לבנות
• 2 יחידות כרישה פרוסות לטבעות
• 1 מארז מנגולד חתוך גס (יש להסיר את הגזע)

• מלח, פלפל שחור
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 1 כפית בהראט
• 1 כף סילאן
• 2 כוסות אורז פרסי/ יסמין שטוף
• 4 כוסות מים רותחים
• גרידה לימון מלימון אחד

אופן ההכנה:

בסוטאז' מחממים שמן זית ומוסיפים את הכרישה, מטגנים דקה, מפרידים את פטריות השי-מג'י מוסיפים לסיר ומטגנים דקה-שתיים. מוסיפים את המנגולד, מערבבים ומטגנים 3-2 דקות עד שהוא מתרכך. מוסיפים את התבלינים, הסילאן, האורז, המים והמלח, מכסים מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ25 דקות עד שהאורז מוכן. בתום הבישול משאירים את סיר האורז מכוסה כ5 דקות
מפזרים מעל האורז פטריות גרידת לימון ומגישים חם.