צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 4 יחידות אנדיב
- 200 גרם ריקוטה
- 100 גרם קשקבל מגוררת
- 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- 4 כפות טימין (רק העלים)
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות פירורי לחם\ קוואקר
- סלסילה (100 גרם) פטריות שי-טאקי קצוצות
- 1 כף שמן זית
לרוטב:
- 150 גרם גבינת פקורינו מגוררת
- 1 מיכל שמנת לבישול
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 4 ענפי טימין
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מחממים כף שמזן זית במחבת ומוסיפים את הבצל הירוק ופטריות השי-טאקי, מטגנים כ- 4 דקות, מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
חוצים את האנדיב לאורכו ומכל חצי יוצרים 2 סירות הניתנות למילוי. ממלאים את הסירות.
משמנים תבנית בשמן זית ומניחים את סירות האנדיב, יוצקים מעט שמנת לבישול, מפזרים פיקורינו, מלח ופלפל ומניחים ענפי טימין.
אופים 30-25 דקות עד להזהבה. מגישים חם.