ג'ינג'ר מסוכר

מתכון לחובבי הג'ינג'ר שלנו!
במקום לקנות, הכינו בבית ג'ינג'ר מסוכר, למשפחה ולאורחים או סתם לנשנש בעצמכם

מאת ונסה חתוקאי

טיפ: יש לשמור בקירור

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 65 דקות

זמן כולל: 85 דקות

רמת קושי: קל

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • 2 חבילות (500 ג') ג'ינג'ר טרי
  • כוס וחצי סוכר לבישול
  • ¼ כוס סוכר לציפוי
  • 2 חבילות (500 ג') ג'ינג'ר טרי
  • כוס וחצי סוכר לבישול
  • ¼ כוס סוכר לציפוי
אופן ההכנה:

מקלפים את הג'ינג'ר ופורסים לחתיכות בעובי 3-4 מ"מ. מניחים בסיר גדול, יוצקים מים עד לכיסוי ומבשלים. כאשר המים מגיעים לרתיחה מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ 35 דקות עד שהפרוסות מתרככות מעט. מסננים, ושומרים כוס מהנוזל.
מחזירים את הג'ינג'ר לסיר, מוסיפים את הסוכר ואת כוס הנוזל ומבשלים על להבה גבוהה. לאחר רתיחה מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה עד שפרוסות הג'ינג'ר מתקרמלות ומתרככות. מערבבים מדי פעם.
מוציאים את פרוסות הג'ינג'ר מהסירופ, מניחים על נייר אפיה במרווחים ומצננים שעה.
מצפים היטב כל פרוסה בסוכר, מניחים על נייר האפייה ומייבשים שוב כשעתיים.
מעבירים את הג'ינג'ר המסוכר לצנצנת אטומה ונהנים מביס מתוק ועוקצני.

טיפ: יש לשמור בקירור

מוצרים במתכון זה: