צילום: אסף רונן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 45 דקות
זמן כולל: 55 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-8
כשרות: פרווה
רכיבים ל 8-6 מנות:
- 2 בטטות קלופות
- 2 סלקים או לפתות קלופים
- 2 תפו"א קלופים
- 2 שומר קלופים
- 2 בצלים אדומים קלופים
למרינדה:
- 3 כפות כרכום טרי, מורר
- 4 כפו מיץ למון/ ליים
- 1/2 כוס שמן זית
- 5 שיני שום
- 1/2 כפית צ'ילי יבש כתוש
- מלח, פלפל
לרוטב:
- 1 כפית כורכום טרי מגורר
- 1 כוס יוגורט טבעי בעל חמיצות עדינה
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית קליפת לימון/ ליים מגורדת
- מלח, פלפל
להגשה: חופן נענע טרייה
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות גס לפיסות בגודל של כ 5 ס"מ. מערבבים את חומרי המרינדה בקערה גדולה. מצרפים את הירקות ומערבבים עד שהם עטופים במרינדה.
מעבירים לתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 30 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים כ- 15 דקות נוספות עד שהירקות שחומים, רכים וניתן לנעוץ בהם מזלג בקלות.
מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. מפזרים עלי נענע ומגישים.
טיפ: מרינדת כורכום (לא חלבית) מצוינת גם להשריית עוף לפני צליה. רוטב היוגורט-כורכום נפלא גם לדגים.