

זמן הכנה: 40 דקות
זמן בישול/אפייה: 90 דקות
זמן כולל: 130 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 6
כשרות: חלבי
רכיבים:
לבצק:
- 3.5 כוסות (500 גר׳) קמח פיצה/פוקאצה/לחם/חלה או קמח לבן רגיל
- 1 כף שמרים יבשים
- 5 כפות (50 גרם) סוכר לבן
- 1 כפית מלח דק
- 30 גר׳ חמאה מומסת (או 3 כפות שמן למתכון פרווה או טבעוני)
- 3 כפות שמן זית
- 1 כוס (240 מ״ל) חלב מעט חמים/ מים לפרווה וטבעוני
- 1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
למילוי:
- חבילת שי-מג'י
- חבילת פטריות יער
- חבילת פטריות שי-טאקי
- חבילת שאלוט
- 75 גרם (6-5 יחידות) גבינה מותכת
- 3 כפות גדושות גבינת שמנת
- 100 גרם מוצרלה מגורדת
- ½ כפית מלח
- צרור אורגנו טרי
- קערה עם נייר סופג ספוג במים
- קערה רחבה עם שומשום
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר לשים את כל מצרכי הבצק פרט למים. מתחילים להוסיף את המים לאט לאט במזיגה איטית עד שהבצק אלסטי וגמיש. סה"כ לישה של 10-12 דקות.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי, אפשר גם לילה שלם במקרר. כשהבצק תפח, מחלקים אותו לשישה חלקים שווים (150 גרם לכדור), מכדררים אותם לכדורים, משמנים, מניחים על תבנית מעט משומנת ועוטפים את התבנית בניילון להתפחה חוזרת של כ-שעה.
מחממים תנור ל 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מכינים את המלית-
חותכים את השאלוט לרצועות דקות ומקפיצים במעט שמן זית, חותכים את הפטריות לקוביות ומוסיפים לשאלוט, מטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את הגבינות לתוך המלית החמה ומערבבים. מחכים שהמחית תתקרר מעט.
מרדדים כל כדור בצק למעין רצועת אליפסה ארוכה. מניחים במרכז הרצועה ממלית הגבינות והפטריות בנדיבות לכל האורך. סוגרים באמצע וצובטים את שני הצדדים של הבצק עד שיש ממש תפר שסוגר את כל אורך המאפה. מהדקים היטב שלא ייפתח. טובלים במים ואז
מיד בשומשום משני הצדדים ומניחים על תבנית אפייה כשהצד עם התפר כלפי מטה.
בעזרת סכין חותכים את המאפה לאורכו משאירים קצוות שלמים כלומר חותכים רק את המרכז שלו.
פותחים קצת בעזרת הידיים וכל הגבינה בפנים מתגלה (אם חסר לכם גבינה זה הזמן להוסיף)
אופים כ 25-15 דק׳ עד שהמאפים זהובים למראה והגבינה מותכת ומגישים חם.