

זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
זמן כולל: 50 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 5-6
כשרות: פרווה
רכיבים:
- 2 כוסות עדשים כתומות שטופות
- 2 בצלים קצוצים
- 2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לחצאי עיגולים
- שורש כורכום טרי
- כפית פפריקה
- מלח פלפל
- 5-6 כוסות מים
- מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את העגבניות וממשיכים בטיגון לעוד 3-4 דקות.
מוסיפים את הגזרים ואת כל התבלינים ומערבבים. לגבי שורש הכורכום, ניתן פשוט לגרד אותו אפילו אין צורך לקלף!
יש לגרש כמות של ככף כורכום, ניתן להוסיף לפי הטעם.
מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10 דקות.
מוסיפים את העדשים, עוד 3-4 כוסות מים, מביאים לרתיחה, מכסים שוב ומבשלים עוד 20 דקות.