סלט אנדיב עשיר ומפנק במיוחד

סלט של צבעים, טעמים וניגודים ברוטב פירות עדין שמקשר בין הכל
רעננות טבעית בכל ביס ואיזון מושלם בין מתוק, חמצמץ וקרנצ'י

מאת רות אוליבר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן כולל: 10 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4-6

כשרות: פרווה

רכיבים:

לרוטב:

  • ¼ כוס מיץ/ או כף מלאה רכז פרי (בהתאמה לפרי שמשתמשים בסלט: מנגו/ תפוז/ אפרסק)
  • 3 כפות מיץ לימון/ ליים
  • ¼- ⅓ שמן זית/ רגיל
  • 1 כפית חרדל
  • 2-1 כפות דבש (לפי מתיקות שאוהבים)
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח לפי הטעם

לסלט:

  • 2 בצלצלי שאלוט של חוות תקוע, פרוסים דק
  • 2 ראשי אנדיב של חוות תקוע, חצויים ומפורקים לעלים
  • 2-1 ראשי חסה חתוכים גס
  • 1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות (או כל פרי שאוהבים)
  • 1 אבוקדו חתוך לקוביות גדולות
  • ½ כוס גרגירי רימון/ חמוציות
  • ½ כוס פקאן מסוכר או קלוי
  • 1 חופן אגוזי לוז חצויים

לרוטב:

  • ¼ כוס מיץ/ או כף מלאה רכז פרי (בהתאמה לפרי שמשתמשים בסלט: מנגו/ תפוז/ אפרסק)
  • 3 כפות מיץ לימון/ ליים
  • ¼- ⅓ שמן זית/ רגיל
  • 1 כפית חרדל
  • 2-1 כפות דבש (לפי מתיקות שאוהבים)
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח לפי הטעם

לסלט:

  • 2 בצלצלי שאלוט של חוות תקוע, פרוסים דק
  • 2 ראשי אנדיב של חוות תקוע, חצויים ומפורקים לעלים
  • 2-1 ראשי חסה חתוכים גס
  • 1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות (או כל פרי שאוהבים)
  • 1 אבוקדו חתוך לקוביות גדולות
  • ½ כוס גרגירי רימון/ חמוציות
  • ½ כוס פקאן מסוכר או קלוי
  • 1 חופן אגוזי לוז חצויים
אופן ההכנה:

לרוטב: מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב בצנצנת עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מרכיבים את הסלט: מניחים את עלי החסה והאנדיב בקערת הגשה, מפזרים מעל את השאלוט, המנגו, האבוקדו והרימונים. מפזרים אגוזים, יוצקים מהרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

כלים: 1220ceramicstudio

מוצרים במתכון זה: